Hafızlık Çalışmaları

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak okulumuzda Hafızlık çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Hafız olan öğrencilerimizi devamlı takip etmekte hafızlıklarını pekiştirmeleri için destek vermekteyiz. Onların sıkıntılarına ortak olmakta kendilerine verdiğimiz değeri en iyi şekilde görmelerini sağlamaktayız.

Okulumuzda 8 öğrencimiz hıfzını tamamlamıştır.  İlçe müftülüğü ile yapılan protokol gereğince hafızlık yapan ve yapmak isteyen 9. sınıf öğrencileri bir şubeye toplanmış ve Kur'an-ı Kerim derslerin haftalık ders programında günün ilk saatlerine konarak öğrencilerin ezber dinletmeleri sağlanmıştır. İlgli protokol uyarınca İLçe Müfütlüğü tarafından oklumuza hafızlık öğreticisi görevlendirilmiştir.   Aynı zamanda hafızlık sınıfı mekanı oluşturularak uygun bir otam hazırlanmıştır. 17 öğrencimiz ise hafızlık çalışmakta ve muhtelif sayfalarda hafızlıklarını bitirmek için gayret etmektedirler. 12 öğrencimiz de hafızlık alt eğitimini almaktadır. Adaylık eğitimi bittikten sonra 12 öğrencimiz daha hafız olmak için çaba sarfetmeye başlayacaklardır. Allah muvaffak etsin. İnşallah.

13-05-202013-05-2020

Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 23.06.2023 14:46 - Görüntülenme: 2244