T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / SİMAV - Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi

Projelerimiz

DÜZENLEDİĞİMİZ, ORTAK OLDUĞUMUZ VE KATILDIĞIMIZ PROJELER


  1. Her Öğretmenden Bir Kitap Projesi  Konusu:Okul Kütüphanesinin Zenginleştirilmesi Faaliyet: Okul Kütüphanesine Öğretmenlerin Öğrencilerin Okumasını istediği kitaplarını getirmesi veya kitap satın alması. Tarih: 30/09/2018-14/06/2019  
  2. Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri Projesi Amaç a. Öğrenci velilerine, çocuklarının gelişim ve ergenlik dönemi özelliklerini, bireysel farklılıklarını anlamalarında yardımcı olmak, Kapsam Bu proje, Anadolu imam hatip liseleri ile imam hatip ortaokullarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin velilerine yönelik anne-baba seminerlerinde millî eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerinin yapacağı işlerle ilgili usul, esas ve çalışmaları kapsar. Projenin Hedef Kitlesi Anadolu imam hatip liseleri ile imam hatip ortaokullarında okuyan öğrenci velileri.Projenin Uygulanma Tarihi Proje, 2018-2019 Eğitim öğretim yılı içinde gerçekleştirilmiştir.   
  3. BİR FİDAN BİN GELECEK" AĞAÇLANDIRMA PROJESİ  Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde; okul ve eklentilerine ait alanların ağaçlandırılmasını sağlamak, okullar adına öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturmak, ağaçlandırma faaliyetlerine öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımlarını teşvik etmek, orman ve doğa sevgisi ile yeşil alanların çoğaltılması ve yaşatılmasının insan hayatı için taşıdığı önem çerçevesinde öğrencilere farkındalık eğitimleri vermek. Projenin Uygulanma Tarihi Proje, 2018-2019 Eğitim öğretim yılı içinde gerçekleştirilmiştir. 
  4. Okul-Kur'an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Konu: Okulumuza kaydolan, hafızlık yapmak isteyen veya hafılızkta belli bir aşamaya gelmiş ancak hafılığını tekmil edememiş öğrencilerin Simav Müftülüğü ile yapılan protokolle okulda hafızlıklarının yapılmasına uygun zaman (ders programı) zemin,(Hafılık Sınıfı) personel  (öğretici hoca) vb. imkanların sağlanması. Bu proje ve protokol kapsamında 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılında 17 öğrencimiz hafızlık sınıfına devam etmektedir. Tarih:2019-2020 Eğitim Öğretim yılından başlamak üzere 4 yıl.
  5. "Okuyorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi:  2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir. Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir. Uygulama Tarihleri: 2020-2021, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 
  6. "Gök Kubbeye Yeşil Bahçe"  Projesi: Başvurunun Tematik  Alanı: Değerler Eğitimi Kategorik  Alanı: Toplumsal Sorumluluk ve Gönüllülük Uygulama Tarihleri: 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Başvurunun Özeti: Okulumuz Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi 30000 Metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Okulumuzda iki adet pansiyon, bir adet okul binası, kapalı ve açık sporları ile bir adet tatbikat camisi bulunmaktadır. Okul Bahçemizde muhtelif türlerden oluşan 1400 adet ağaç bulunmaktadır. Ağaçların ve bahçenin bakımının gönüllü öğrenciler tarafından üstlenilmesi, hem öğrencilerimizin sosyal sorumluluklarını, doğa ve çevre sevgilerini geliştirmekte, hem de okul bahçesinin güzelleşmesini sağlamaktadır. Bu projenin diğer okullarda uygulanması çevre bilincine ve sosyal sorumluluğa sahip bireylerin yetişmesine katkı sağlayacaktır.

     

YAPILAN PROTOKOLLLER VE KAZANIMLAR

  1. Simav Belediyesi Tarih:01/10/2018-01/06/2020 Yükümlülükler:Eğitim Öğretim faaliyetleri konusunda öğrenci başarılarının artırılması için belediye kaynaklarının kullanılması. Faaliyetler:Okul-öğrenci başarısını artırmaya yönelik araç-gereç ve malzeme desteği sağlandı.   
  2. Simav Müftülüğü Tarih:01/11/2018-10/06/2020 Yükümlülükler:Öğrencilere değerler eğitimi kapsamında çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlemek. Faaliyetler:Değerler Eğitimi Kapsamında Simav Müftülüğü personeli tarafından çeşitli eğitim çalışmaları yapıldı.   
  3. TÜGVA Simav Temsilciliği Tarih: 01/01/2019-01/06/2020 Yükümlülükler: Manevi, sosyal, akademik ve kültürel projelerin koordinesi. Faaliyetler: Seminer Çalışmaları, Kitap Kritikleri, Sabah Namazı Programları, Kaligrafi, Örgü Etkinliği, yapıldı.
  4. SİHMED (Simav İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği: Tarih 10/06/2015-20/06/2019 Yükümlüklükler okulumuza kaydolan başarılı öğrencilerin ve ihtiyac sahibi öğrencilerin burslarla desteklenmesi.    
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.05.2020 - Güncelleme: 23.06.2023 14:45 - Görüntülenme: 575
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
Proje,