SİMAV ŞEHİTLERİNE VEFA

Kütahya ilçeleri arasında en fazla şehit veren ilçelerden birisi olan Simav’da, şehitlerin adlarının unutulmaması, günümüz gençliği tarafından geleceğe taşınması ve şehitlik mertebesinin ne denli önemli olduğunun vurgulanması açısından Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi, eksikliği her daim hissedilen önemli bir farkındalığa imza attı.

Simav'ın terör ve çeşitli nedenlerden dolayı verdiği şehitlerin fotoğraflarını en güncel bir şekilde arşivleyerek günümüz fotoğraf ve bilgisayar teknolojisiyle güncelleştiren Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi, Simav Şehitleri için en anlamlı görevi yerine getirirken vefasını da ortaya koydu.

5 Ocak 1692 tarihinde şehit olan Kuşu beldesinden dönem itibariyle fotoğrafı bulunamayan Şehit Mustafa Dinç’ten 22 Mayıs 2022 tarihinde verdiğimiz Şehit Hüseyin Cankaya’ya varıncaya kadar toplan 32 Simav Şehidi için albüm hazırlayan Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, Simav’da gerçekleştirilecek olan 18 Mart Çanakkale ve Şehitler günü programında Simav Şehitlerinin fotoğraflarının sırasıyla sergileneceğini ve slayt gösterimi yapılacağını duyurdu.

10 GÜNLÜK ÇALIŞMA YAPILDI

Şehitler albümüyle ilgili olarak bilgi veren Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Gülseren, "eksikliği hissedilen şehit fotoğraflarını bir eksiği ile bugünden yarınlara taşımak istedik. Bunun için 10 günlük bir çalışma yaptık.  Okulumuzda görev yapan Sedat Minaz, Hamza Kara, Berkan Sağlam adlı öğretmen ve idarecilerimizle fotoğrafçılık mesleği açısından desteğini aldığımız Fahri Esen adlı öğrenci velimiz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü ile Simav Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün işbirliği söz konusu albümün ve fotoğrafların sergilenmesine hazır hale getirilmesi için görev aldı. Bu konuda tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024

19-03-202419-03-2024