Okulun Tarihçesi:

Okulumuz 1975–76 öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamış, 1986–87 öğretim yılında 200 öğrencili Devlet Parasız Yatılıya geçmiş, 1995 yılında bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi de açılmıştır. 2010- 2011 Öğretim yılından itibaren Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştur. 2017 -2018 Öğretim yılından itibaren okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan okul olmuştur. 2021-2021 öğretim yılından itibaren proje okulu olarak kabul edilmiş olup artık merkezi sınav sistemi ile de öğrenci alacaktır.

Okulumuz kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirme vizyonuna; öğrencilerimizin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunma misyonuna sahiptir.

2011 yılında Simav'da meydana gelen deprem sonrası yeni bina yapma ihtiyacı hasıl olmuş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatlarıyla Beyce'ye 200 kişilik kız , 200 kişilik erkek öğrenci yurdu, kapalı spor salonunu da içeren yeni bir külliye yapılmış ve okulumuz 2015 temmuz ayında yeni binasına taşınmıştır.  2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren yeni binasında hizmet vermektedir.2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz binasında kız öğrencilerin eğitim görmesi için Simav Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmış ve okul binası ikiye bölünerek Kız  Anadolu İmam Hatip Lisesinin kullanımına sunulmuştur.  200 kişilik erkek 200 kişilik kız pansiyonu okulumuzda hizmet vermektedir. 2017 Eylül ayında okulumuz binasında Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz açılmış olup Kız pansiyonumuz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin hizmetine sunulmuştur. Okulumuz 30 dönüm arazi üzerine kurulmuştur.

Okulumuzun Türkiye hafızlık yarışmalarında 2 defa Türkiye birinciliği, 1 defa Türkiye üçüncülüğü ve çok sayıda il ve bölge birincilikleri, dünya on üçüncülüğü vardır.

Güreşte 3 defa Türkiye, defalarca bölge birinciliği ve il birincilikleri kazanmıştır.  Okulumuz 1999 ÖSS'de sözel puan ortalamasına göre İmam-Hatip Liseleri arasında; bir öğrencimiz de sözel puan Türkiye birincisi olmuştur.
2000–2001–2002–2003 ÖSS'de okulumuz İmam Hatip Liseleri arasında il birincisi olmuştur. 2005 üniversiteye yerleşme başarısı, başvuranlar açısından yüzde yüzdür. Öğrencilerimizin mesleğe ve işe yerleşme oranları oldukça yüksektir.

2018 YKS'de Muhammed Emre DEMİREL isimli öğrencimiz sözel puan türünde Türkiye 762.'si olmuştur.

Okulumuzda mesleki eğitimin yanında ortak kültür dersleri okutularak yüksek öğrenime öğrenci yetiştirilmektedir.

Teknolojinin son imkânlarını da kullanan okulumuzda, Teknoloji odası, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji laboratuvarları, mesleki uygulama sınıfları, kapalı spor ve jimnastik salonu, modern sınıflar ve pansiyon imkanı, kültürel etkinlikler solunu ve Mesleki uygulama birimleriyle 1 müdür,1 müdür başyardımcısı, 3 müdür yardımcısı, 33 kadrolu öğretmen, 2 memur ve 7 hizmetli görev yapmaktadır.

لمحَة تاريخيَّة

: لمحَة تاريخيَّة عن المدرَسَة

ثانوية سمياو للأئمة والخطباء

باشَرَت مدرَستُنا بالتعليم والتدرِيبْ في العام الدِراسيّ 1975 - 1976م

وانتقلت إلى نظام الإقامة المجانيّة مِن قِبَل الدولة بِطاقّةٍ استيعابيَّة قَدرُها مائَتيّْ طالِب في العام الدراسيّ 1986 - 1987م

كما افتُتح في بنائِها (هيكلها ) أيذاً ثانويّة أناضولو الشرعيّة ( ثانويّة أناضولو إمام و خطيب ) في العام 1995م

ويعمل فيها طاقَم مؤلَّف مِن مدير واحد ومعاوِن مدير رئيسيّ واحد وثلاثة معاونيّ مُدَراء وكادر تدريسيّ من ثلاثٌ وثلاثين مُدرِّساً و أربعةِ موظَّفين وثلاث مستَخدَمين وفنِّي واحد

تمتلك مدرستُنا رؤية  إنشاء أفراد قادِرين على إيجاد حلولٍ للمشاكل كما أن لمدرسَتِنا مهمّة المساهمة في نشرِ مفهومِ تعليمٍ دينيّ في أذهانِ طَلَبَتِنا يَستَنِدُ على احترامِ الإنسانِ والفِكرِ والحريّة والأخلاقِ والميراثِ (الإرث) الثقافيّ .

حازَت ثانويّة سيماف الشرعيّة في مُسابقاتِ حفظِ القرآن الكريمِ في تُركيّا على المركزِ الأول مرتين , وعلى المركز الثالث مرة واحدة وكذلك حازَت على المركزِ الأول لمرّات كثيرة على مستوى المحافظة والمنطقة وعندها فوزٌ بالمركزِ الثالثِ عشَر على مستوى العالم

في المصارعة نالَت مدرَستُنا المركز الأول ثلاث مرّات على مستوى تركيا ,ومرّات عديدة على مستوى المنطقة والمحافظة .

في عام 1999م نالَ أحدُ طُلّابِنا المركز الأول على مستوى تركيا في امتحانÖSS ( امتحان اختيار وتوطين الطلّاب )

وذلك بحسب مُعدّل العلامة الأدبيّ |( القسم الأدبيّ ) بين جميع الثانويّات الشرعيّة التركيّة .

صارَت مدرَستُنا الأولى على مستوى المحافظة بين الثانويّات الشرعيّة في الأعوام 2000 و 2001 و 2002 و 2003م في امتحان اختيار وتوطين الطلّابÖSS

في العام 2005م كانت نسبة النجاح في التوطين الجامعيّ من ناحيةِ المُراجعين مائةً بالمائة طُلَابنا الموطّنين ( المقبولين) في المهنة والعمل كثيرون نوعاً ما .

إلى جانب التدريب المهنيّ في مدرسَتِنا يعطي للطلّاب دروس الثقافةِ المشتركة وبذلك يتمّ العمل على إنشاءِ طلّابٍ ذوي تعليمٍ عالي المستوى .

بعدَ زلزالِ عام 2011م وبتعليماتٍ من السيّد رئيسِ الجمهوريّة التُركيّة رَجَبْ طَيِّبْ أَرْدوغانْ تمّ إنشاء كلتينا (مجمّعنا) الجديد في قرية " بيجة " التابعة لسيماف

وباشرنا بالتعليم و الترديب فيها اعتباراً من تاريخ 2015/7/1م يتألف مجمّعنا الجديد من بناء يحتوي على 32 صفّاً للتعليم والتدريب ,

بالإضافةِ إلى مُجَمَّعين سَكنيين واحد للبنات و الآخر للبنين بطاقةٍ استيعابيةٍ قدرُها مائَتيّ شخص لكلٍّ منهما , كما يوجد كذلك صالةٌ رياضيّة مُغلَقة .

نحن وبهذا الصرح إذ نرفد المؤسسة التربويّة التركية , نتقدّم بالشكر الجزيل لكل من ساهم وبذل جهدهُ من أجل إنجاز مُجّمعنا التعليميّ هذا

Yayın: 27.11.2012 - Güncelleme: 29.06.2022 18:12 - Görüntülenme: 3847

Etiketler :