İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz.

Mevlidi Nebi haftası etkinlikleri kapsamında ilçe müftümüz Muhammed Aydın tarafından okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize yönelik sohbet ve söyleşi programı düzenlendi.

Eyl

Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer , Ak Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat ve Yönetimi ile  İl Genel Meclisi Üyeleri Okulumuzu ve Tatbikat Camimizi Ziyaret Ettiler.

Başta milletvekilimiz sn. Ahmet Tan olmak üzere tüm misafirlerimize okulumuza teşrifleri için teşekkür ederiz.

Eyl

2021 - 2022 Eğitim öğretim yılı sınıf veli toplantılarımızı gerçekleştirdik.Toplantıda; Covid 19 salgın hastalık sürecinde veli psikososyal eğitimi , sınıf geçme , devam devamsızlık , okul kuralları ve kılık kıyafet konusulda dikkat edilmesi gereken bilgiler verildi.

Eyl

Sınıflar arası yapılan Futbol turnuvasında öğrencilerimiz Futbolun keyifli anlarını yaşadılar sınıflar arası birlik,beraberlik ve kaybetme,kazanma duygularını geliştirerek spor ile iç içe vakit geçirdiler.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı okul açılış töreni 06.09.2021 tarihinde saat 9.00 da okul bahçesinde sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilmiştir. Tören bitiminde öğrenciler , sınıf öğretmenlerinin eşliğinde sınıflarında ders başı yapmışlardır. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Eyl

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Genelgeleri Covid-19 salgınında okullarda alınması gereken önlemler çerçevesinde okulumuzda temizlik ve dezenfekte uygulaması yapılmış olup öğrenci kitaplarımız öğrencilerimizin sıralarına yerleştirilmiştir.

Eyl

Salgın hastalık sonrası psikolojik sağlamlığı güçlendirmek ve öğrencilerin okula uyumunu desteklemek için rehber öğretmenlerimiz Ramazan Yolcu ve Onur Kocaman tarafından öğretmen oturumu semineri gerçekleştirilmiştir.

Eyl

Öğrencimiz Lütfullah Arlı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır.Öğrencimizi , ailesini ve tüm emeği geçenleri tebrik ederiz.

Tem

01.07.2021 tarihinde öğretmenlerimiz ile sabah kahvaltısı yapılmıştır. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haz

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit başkanlığında, Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Rıdvan Acar ve ilimizde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürleri ile okulumuzda toplantı yapıldı.

Haz

Okulumuz tüm idareci ve öğretmenleriyle eğitimde iyi örnekleri yerinde görmek adına, Bursa ilinde bulunan proje okullarına ziyarette bulunduk.

Haz

21.06.2021 tarihinde okulumuz biyoloji öğretmeni Ramazan Demir tarafından öğretmenlerimize afet farkındalık eğitimi verildi.

Haz

Okulumuz tatbikat camii giriş kapımız tamamlandı.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haz

Okul tanıtımı kapsamında Simav, Şaphane, Pazarlar, Hisarcık, Emet, Aslanapa, Çavdarhisar, Demirci, Selendi, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde bulunan ortaokullara tanıtım ekiplerimizce ziyaretler gerçekleştrilmiştir.