Ock

Milli Savunma Üniversitesi Sınav Takvimi

Mrt

Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri ile ilgili tarama yapıldı. Farklı yetenek ve zeka türlerine sahip öğrenciler için gerekli ortamların oluşturularak yeteneklerinin gelişime imkan sağlandı.

Ock

Okulumuz kariyer söyleşileri kapsamında  Av. Abdullah Sami Ersoy ve İlçe Seçim Südürü Mustafa Demir öğrencilerimizle buluştu.Değerli konuklarımıza teşekkür ederiz.

Ekm

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencileri arasında voleybol turnuvası düenledik. Turnuvada 12-B sınıfı ile 11-A sınıflarının karşılaştığı final maçında kazanan 12-B sınıfı oldu. Turnuvaya katılan tüm sınıfları tebrik ederiz.

May

Ramazan ayına mahsus güzel ibadetlerimizden biri de mukabele geleneğidir. Dilde mukabele karşılaşmak, yüz yüze olmak, karşılıklı okuyup tatbik etmek, aslı ile başkasını karşılaştırmak, aralarındaki farkı ortaya çıkarmak için metinleri mukayese etmek gibi anlamlara gelir.

Dini geleneğimizdeki anlamı ise, Ramazan ayında hafızların cemaat huzurunda Kur’an-ı Kerimi okumaları, daha doğrusu bir veya birden fazla hafızın sıra ile Kur’an-ı Kerim’i ezbere okumaları, cemaatten okuma bilenlerin Kur’an’dan, bilmeyenlerin de sadece dinlemek suretiyle takip etmeleri demektir.

Bizde okulumuzda bu geleneği yaşatmaya bu senede devam ediyoruz.Hafız öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz desteği ile mukabeleye başladık. Bu vesile ile hafız öğrencilerimiz çeşitli camilerimizde Ramazan ayı boyunca mukabele okuyacaklardır.