Okulumzdan hareketle Simav Dağı zirvesine doğa yürüyüşü düzenledik. Yürüyüş dönüşü Beyce mesire yerinde piknik yaptık. Etkinliği düzenleyen okul idaremize ve katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.

Okul kütüphanesi, ders saati bitiminden 17.00'ye kadar öğrencilerimizin kullanımına açık tutulur ve öğrencilerimizin gerekli araştırmaları yapabilmesi için internete erişimleri sağlanır.

Son sınıf öğrencilerimiz ile ilçemizde bulunan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesini ziyaret ettik.

Öğrencilerimize akademik ve mesleki olarak farkındalık oluşturabilmek açısından verimli ve güzel bir gezi oldu. Simav Teknoloji Fakültesi yönetici ve öğretmenlerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen tüm sınıf ve kademelere ücretsiz yardımcı kaynak kitapların öğrencilerimize dağıtımını gerçekleştirdik.

Okulumuz koordinesinde düzenlenen "Liseler Arası Peygamberimizin Hayatı Bilgi Yarışması" İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT'in katılımıyla Simav Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Yarışmanın amacı ile ilgili bilgi veren Okul Müdürümüz Dursun GÜLSEREN, burada gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade yarışma vesilesi ile Hz. Peygamber (S.A.S.)'i tanıma, onun mesajını anlama, öğrencilerin millî ve manevî duygularını geliştirmek hedeflenmiştir." dedi. Millî Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek Peygamber Efendimiz'in hayatın her noktasında rehber olduğunu ve onu örnek almamız gerektiğini ifade etti. Yarışma sonucunda katılımcı tüm öğrencilere okulumuz tarafından Kur'an-ı Kerim hediye edildi ve çeşitli ödüller verildi.

Peygamberimizin hayatıyla ilgili 20 sorunun yer aldığı yarışmada Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi ekibi tüm soruları doğru yanıtlayarak birinci olurken Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri 19 doğru ile ikinci, Simav Fen Lisesi öğrencileri 18 doğru ile üçüncü oldu.

Okulumuz tüm idareci ve öğretmenleriyle eğitimde iyi örnekleri yerinde görmek adına, Bursa ilinde bulunan proje okullarına ziyarette bulunduk.

Nis

Lokma ikramında bulunan hayırseverlerimize öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Allah kabul ve makbul eylesin.

Nis

14 Nisan 2023 Cuma günü Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ülkemizde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için hatim duası yapıldı.

Rabbimiz, bizi, devletimizi, memleketimizi, vatanımızı her türlü felaketten korusun. Ülkemize ve milletimize nice güzellikleri bağışlasın inşallah.

Nis

Ramazan ayına mahsus güzel ibadetlerimizden biri de mukabele geleneğidir. Dilde mukabele karşılaşmak, yüz yüze olmak, karşılıklı okuyup tatbik etmek, aslı ile başkasını karşılaştırmak, aralarındaki farkı ortaya çıkarmak için metinleri mukayese etmek gibi anlamlara gelir.

Dini geleneğimizdeki anlamı ise, Ramazan ayında hafızların cemaat huzurunda Kuran-ı Kerimi okumaları, cemaatten okuma bilenlerin Kuran'dan takip etmeleri demektir.

Bizde okulumuzda bu geleneği yaşatmaya bu senede devam ediyoruz.Hafız öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin desteği ile mukabeleye başladık. Bu vesile ile okulumuzda her gün 1 ders saati süren mukabeleye tüm okulun katılımı ile devam ediyoruz.

Nis

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerimizle birlikte iftar yemeğinde buluştuk. Mübarek ramazan ayında birlikteliğimizi artırmak, birbirimizi tanımak, paylaşmayı ve iletişimi güçlendirmek açısından güzel bir yemek organizasyonu oldu. Öğrencilerimizin yemek ücretlerini karşılayan okul idaremize ve aileleriyle birlikte katılım gösteren öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Nis

Okul içi mekanlarda merdiven, koridor ve sınıf cam kenarlarında saksıda çiçek yetiştirme etkinliğimizde öğrencilerimiz aktif rol aldı.

Okulumuzda tüm öğrencilerimizin katılımıyla, öğrencilerimizin yetiştirdiği ve bakımını üstlendiği çiçeklerle koridorlarımızı, sınıflarımızı, kütüphanemizi ve kantinimizin önünü güzelleştirdik.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem hepimizi derinden üzdü. Tüm millet deprem yaralarını sarmak için seferber olduk. Öğretmenlerimiz, gençlerimiz ellerinden gelen yardım ve desteği yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle maddi destekte bulunup deprem bölgesine ulaştırmaya karar verdik.Zaman bir ve beraber olma zamanı. Destekleriniz için teşekkür eder, depremde vefat edenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ona Bağlı  İnternet Siteleri dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr okulumuz Meslek Dersleri öğretmenleri tarafından incelenerek eğitim öğretim ve diğer faaliyetler açısından yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Nis

Öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz "Kariyer Günleri" kapsamında bugünkü misafirmiz ilçemiz Polis Merkezi Personeli Ali KAPLANDI. Öğrencilerimizle öncelikle sohbet eden Ali KAPLAN, polis olmak için hangi sınav ve aşamalardan geçmek gerekir, polis olmanın zor ve güzel yanları nedir ve öğrencilerimizin merak ettiği diğer sorulara cevap verdi. Kendi öğrencilik zamanlarından örnekler veren Ali KAPLAN, öncelikle öğrencilerin kendisine bir hedef belirlemesi ve o doğrultuda çalışmaya başlaması gerektiğinden bahsetti.

Mesleği ile alakalı öğrencilerimize aktardığı bilgiler, tecrübelerinden yola çıkarak verdiği öneriler için İlçe Polis Merkezi Personeli Ali Kaplan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu vesileyle başta İlçe Emniyet Müdürlüğümüz olmak üzere tüm polis teşkilatına görevlerinde başarılar diliyoruz.

Nis

Okulumuzda Ramazan ayında "Ramazan Sandığı  " uygulaması hayata geçirildi. Öğrencilerimiz harçlıklarından biriktirmiş oldukları para ile çeşitli gıdalar alarak Ramazan Sandığına koydular. Toplanan gıdalar maddi durumu iyi olmayan ailelere verilecek şekilde paketlendi.